Ramai yang confused tentang Vivix dan Res-V tu sama?
Jadi entry kali ini sis nak terangkan perbezaan antara Vivix dan ResV.
Vivix dihasilakan secara saintifik untuk melamabatkan proses penuaan pada tahap sellular dengan menggunakan bahan bahan semulajadi yang kaya dengan polifenol dan berada di pasaran pada tahun 2008.
Manakala ResV pula inovasi dari Vivix juga kaya dengan khasiat polifenol dan berada di pasaran pada tahun 2020.
Jadi apakah beza Vivix dan Res-V?
Bahan bahan.
Vivix mempunyai 4 bahan utama iaitu Anggur Muscadine, lobak unggu, elderberry dan Japanese knotweed.
Res-V pula selain daripada 4 bahan di atas, ada lagi bahan tambahan lain iaitu :
POMEGRANATE
Juga dikenali sebagai buah delima dan adalah antara buah buahan yang disebut dalam Al Quran dan terbukit banyak khasiat melalui kajian sains dan kesihatan yang boleh mengurangkan risiko dari menghidapi pelbagai penyakit dan digunakan dalam banyak rawatan.
Buah delima kaya dengan pelbagai nutrien seperti serat, protin, vitamin C, vitamin K, folat dan kalsium. Sifatnya yang anti radang dapat mengurangkan aktiviti keradangan di saluran pencernaan, pada payudara dan sel barah usus besar.
Keradangan kronik adalah punca pelbagai penyakit termasuk penyakit jantung, barah, penyakit Alzheimer, diabetes jenis 2 dan obesiti.
Bahan unik yang terdapat dalam buah delima iaitu Punacalagins mempunyai tahap antioksida yang amat tinggi manakala Asid Punicic yang terdapat dalam minyak biji delima dan merupakan sejenis asid linoleic gabungan yang amat berkesan dari segi biolagi.
Ekstrak delima dapat memperlambatkan pembiakan sel barah atau kematian sel pada sel barah, ia juga terbukit menghalang pertumbuhan barah dan menurunkan risiko kematian. Selain daripada itu ekstrak buah delima juga terbukti menurunkan kadar tekanan darah, membantu melawan artritis dan sakit sendi.
Sebatian tumbuhan yang terdapat dalam buah deima dapat membantu melawan jangkitan bakteria dan jangkitan kulat dan membantu meningkatkan ingatan.
CHEBULIC MYROBALAN h ( buah kaduka )
Buah kaduka adalah pokok yang berasal dari Asia Selatan dan India sering digunakan dalam perubatan India. Kaya dengan vitamin C, E dan banyak nutrien, juga kaya dengan antioksida dan keradangan.
Sifatnya yang anti radang dapat menbantu mencegah hilangnya memori dan meningkatkan kesihatan mental, juga dalam satu kajian mendapati ia membantu menghilangkan rasa sakit dan meningkatkan kualiti hidup orang dewasa yang menghadapi sakit sendi/lutut.
Selain daripada itu ia juga membantu dalam penyembuhan luka, mengelakkan jangkitan pada luka. Buah kaduka juga bersifat anti bakteria, anti virus dan anti kulat dapat membantu dalam jangkitan kulat, bisul dan banyak lagi.
Ia juga sangat berkesan untuk mencantikkan kulit, mengurangkan kedutan, hiperpigmentasi, jerawat dan lain lain masalah kulit. Bagus untuk detox dan meningkatkan fungsi usus dan pencernaan secara keseluruhan.
Membantu masalah pernafasan / astma, meningkatkan kesihatan paru paru dan saluran udara dalam tubuh secara keseluruhan. Ia juga membantu mengubati gula darah tinggi, kolesterol tinggi dan kencing manis.
ANGGUR HITAM
Manfaat Anggur Hitam untuk kesihatan sangat banyak, mula dari menyihatkan jantung, menjaga mata hingga pencegahan untuk kanser.
Kajian dari Unversity Of Michigan Cardiovascular Center mendapati memakan anggur hitam dapat mencegah kerosakakn organ tubuh akibat sindrom metabolik. Sindrom metabolik adalah kumpulan penyakit seperti takanan darah tinggi, kadar gula dalam darah tinggi dan kelebihan lemak dalam tubuh dan ia menjurus kepada penyakit jantung.
Kandungan resveratrol yang terdapat dalam anggur hitam menbantu mencegah kerosakkan otot jantung dan menjaga kadar kolesterol dalam tubuh ia juga mencegah diabetes dan mencegah penurunan daya ingatan di usia lanjut. Riboflavin yang terdapat dalam anggur hitam dapat menbantu mengatasi masalah migrain.
Kandungan lutein dan zeaxanthin dalam anggur hitam adalah termasuk dalam golongan karotenoid yang dapat menjaga retina mata dari kerosakkan. Antioksidan yang kuat yang terdapat dalam anggur hitam mampu mencegah bermacam jenis kanser termasuk payudarah.
POMAS ANGGUR (hampas anggur ) DAN ANGGUR MERAH
Pomas dan anggur merah mengandungi kandungan antioksida polifenol, ia memberi perlindungan dari penyakit dan membantu melawan radikal bebas, mencegah gangguan jantung .Ia juga memiliki anti radang sehingga mampu menurunkan risiko terjadinya tekanan darah tinggi.
Kulit dan ekstrak biji anggur mengandungi bahan alami yang mampu memperlambatkan dan mencegah berbagai jenis kanser. Ia juga meningkatkan daya ingatan, mengurangi risiko diabetes, melindungi retina dan melambatkan penuaan.
Selain daripada 4 bahan tambahan di atas beza Vivix dan ResV :
Vivix
10% lebih berkuasa berbanding resveratrol tunggal
Memiliki 3 patent gabungan polifenol diproses secara cold filling extraction dan semulajadi, tanpa pengawet dan cecair yang stabil.
Di buat daripada 4 ramuan.
Dalam bentuk cecair.
Perlu disimpan di tempat sejuk.
Jangka hayat setiap botol adalah 12 bulan.
Res-V
30% lebih berkuasa berbanding Vivix.
Memiliki 6 patent. 3 patent vivix di tambah.
Di buat daripada 8 ramuan .
Di buat dalam bentuk liquigel.
Mudahdi bawa ke mana mana.
Tak perlu simpan dalam peti sejuk.
Jangka hayat setiap botol adalah 24 bulan.
Kedua duanya ada kekuatan masing masing . Vivix boleh di ambil sebelah siang manakala Res-V ambil sebelah malam.
Untuk info 0143673733 atau
Tekan 👉 DI SINI
FB Masni Sani
Untuk dapatkan harga ahli tekan 👉 DI SINI
Postage setiap hari satu Malaysia.
#shakleekotakinabalu
#shakleesabah
#pengedarsahshaklee
Comments
Post a Comment